Waar let je op bij het afsluiten van een inboedelverzekering?
Toen we heel wat jaren terug gingen samenwonen kochten we ons eerste koophuis. Of koopappartement beter gezegd. Daar komt best wel wat bij kijken en zo dus ook het afsluiten van een inboedelverzekering. In de loop van de jaren is deze inboedelverzekering met ons mee veranderd. Zeker nu we niet meer in een appartement wonen maar in een huis. Nu ik zwanger ben van ons tweede wondertje was dat voor mij weer even een reminder om te checken of alles nog up to date is qua verzekeringen.
Verzekeringen zijn niet iets wat ik van nature in me heb. En dan bedoel ik meer het verdiepen erin. Wat houdt het in? Wat verzeker je wel, wat niet? Oververzekeren? Onderverzekeren? Ik ben dus echt geen expert op dat gebied maar ik kan jullie natuurlijk wel vertellen waar wij op gelet hebben bij het afsluiten van zo’n inboedelverzekering. Alles was trouwens nog up to date dus we hebben nu niks aangepast of veranderd door de zwangerschap.
Wat is een inboedelverzekering?
Een verzekering voor de spullen in je huis. Wanneer deze precies verzekerd zijn kan per verzekering verschillen maar over het algemeen geldt een dekking bij brand, blikseminslag, storm, inbraak en wateroverlast. De beschadigde spullen worden dan gerepareerd of vervangen. De inboedelverzekering dekt alle roerende zaken in huis? Roerende zaken? Ja, spullen die verplaatsbaar zijn en die behoren tot je particuliere huishouding. Deze zijn dan meestal op nieuwwaarde verzekerd.
Waar hebben wij op gelet bij het afsluiten van een inboedelverzekering?
Wij zijn om tafel gaan zitten met een adviseur. Ik heb altijd geleerd dat als je niet genoeg van iets af weet dat je dan hulp moet zoeken bij iemand die wel een expert is op dat gebied. Aangezien wij dat niet zijn was die keuze niet zo moeilijk. Daarnaast geeft het mezelf een rustig gevoel en dat is ook wat waard toch? We hebben samen bekeken wat we in huis hadden en wat de waarde hiervan was. Je wilt natuurijk niet mega oververzekeren maar ook zeker niet onderverzekerd zijn.
Als zzp’er was het daarnaast belangrijk om te kijken welke zakelijke spullen ik in huis had want zoals ik hierboven al zei is je particuliere huishouding verzekerd. Je zakelijke spullen zijn dus in principe niet meeverzekerd. Nu was dit bij mij niet heel veel dus hier hebben we uiteindelijk niet veel mee gedaan maar als jij wel waardevolle zakelijke spullen in huis hebt of een kantoor of praktijk aan huis hebt bijvoorbeeld is het wel handig om hier even goed naar te kijken.
Hebben jullie nog andere dingen meegenomen in het afsluiten van een inboedelverzekering? Hoe hebben jullie dit geregeld?
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Diks.nl
Volg ons via Bloglovin’, Instagram, Facebook of Youtube.