Mexicaanse gevulde omelet

Recept: Mexicaanse gevulde omelet

Mexicaanse gevulde omelet

Vorige week maakte ik deze super lekkere Mexicaanse gevulde omelet uit het boek: Bespaar met Jamie van Jamie Oliver. Ik kreeg veel vragen of ik het recept wilde delen, dus bij deze!

4 personen | 355 kcal | Bereidingstijd 20-25 min (door het snijwerk deed ik er iets langer over, working on it haha)

 

IngrediΓ«nten

  • 1 rijpe avocado
  • 3 limoenen
  • 1/2 bosje verse koriander (15 gram)
  • 3 el magere yoghurt
  • Olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 wortel
  • 1/2 witte kool
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 8 grote eieren
  • 60 gram cheddar of extra belegen Goudse kaas

Knijp het vruchtvlees van de avocado fijn boven een blender (gooi de pit en schil weg) en knijp er 2 limoenen boven uit. Snipper er de koriandersteeltjes bij, giet de yoghurt en een scheutje olie in de blender, pureer tot een gladde saus en breng deze op smaak. Klaar is je avocadodressing πŸ™‚

Pel de ui en schil de wortel. Rasp ze bij voorkeur in een keukenmachine, maar anders met een blokrasp of wat handig snijwerk. Ik heb geen keukenmachine dus ik heb het gesneden. Vandaar dat ik er dus ook iets langer over heb gedaan dan de 20-25 minuten totaal tijd die ervoor staan. Snijd de kool ook in smalle reepjes. Snijd de Spaanse peper met de hand in flinterdunne ringetjes en kieper alles bij elkaar in een grote kom. Doe er het grootste deel van de korianderblaadjes bij, giet er de avocadodressing over en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout. Doe de eieren met een scheutje water en een snufje peper en zout in een kom en klop ze los.

Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-laag vuur. Giet er wanneer de pan goed heet is een klein scheutje olie in, gevolgd door een kwart van het eimengsel. Laat het ei tot de rand van de pan uitlopen, rasp er een kwart van de kaas over en laat die smelten. Bak de omelet ongeveer 2 minuten aan een kant, zonder dat hij verkleurt, tot hij fluweelzacht en glad is. Laat hem op een bord glijden, schep er een kwart van de avocadosalade op, vouw de randjes voorzichtig naar binnen en rol hem op. Serveer met een partje limoen en een paar extra korianderblaadjes. Herhaal dit met de rest van de ingrediΓ«nten, maar serveer de omeletten telkens meteen.

 

Waar ik tegenaan liep

We vonden deze omeletten echt super lekker! Ik dacht dat we hier dus twee dagen van konden eten omdat het recept voor 4 personen is maar we hebben dit in één keer opgegeten, oeps… De vulling was veel in verhouding tot wat er in een omelet past (anders kreeg ik hem niet meer opgerold). We hadden ondanks 4 omeletten nog veel ‘vulling’ over.

Al met al een super recept, dit gaan we zeker nog vaker maken!

 

Ga je dit recept ook proberen? Laat het me weten in de comments (vind ik super leuk!)

 

Liefs Nicky

Leave a Comment