Vandaag het recept van de frittata, één van mijn favorieten! Hopelijk vind jij hem net zo lekker, let me know π
IngrediΓ«nten (voor 2 personen)
- 1 ui
- 1 zoete aardappel
- 2 handjes spinazie
- 8 eieren
- 16 cherrytomaatjes
- 1 el balsamico azijn
- 4 el olie
- 2 handjes verse basilicum (ik heb basilicum uit een potje gebruikt, ging ook prima)
Snipper de ui en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie.
Kluts de eieren los in een kom en voeg wat peper en zout toe.
Bak de ui samen met de zoete aardappel totdat deze gaar zijn (laat het niet teveel verkleuren).
Zet het vuur laag en voeg de spinazie toe. Laat deze even slinken en doe erΒ dan de geklutste eieren bij. Laat dit rustig doorgaren op laag vuur (liefst met de deksel op de pan) totdat de bovenkant ook (bijna) gestold is.
In de tussentijd ga je de tomaatjes marineren. Meng het balsamico azijn met de olijfolie in een kommetje. Snijd de tomaatjes in de lengte doormidden en doe deze erbij.
Nu komt het moeilijkste: draai de frittata om met een grote spatel en laat deze nog heel even rustig doorgaren.
Serveer de frittata op een bord en giet er het tomatenmengsel overheen. Ik heb de tomaatjes eerst wat laten uitlekken dus ik heb niet alle olie over de frittata gegoten.
Zoals je op de foto ziet heb ik nog wat avocado en feta toegevoegd, dit hoeft niet maar vond ik zelf wel lekker.
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt π laat het me weten in de comments!