De meeste standaard mueslirepen die je in de winkel kunt kopen bevatten veel toegevoegde suikers. Daarom besloot ik eens zelf mueslirepen te maken, zonder oven!
Ingrediënten (voor 12 stuks)
- 50 gram pindakaas (ik heb pindakaas met stukjes noot gebruikt)
- 50 gram honing
- 150 gram dadels zonder pit
- 200 gram speltgranola
- (evt. kokosrasp)
Allereerst heb ik de dadels fijngehakt. Vervolgens bekleed je een lage ovenschaal met een vel vershoudfolie. Verwarm in een steelpan 50 gram pindakaas met 50 ml honing. Schep er de fijngehakte dadels zonder pit en 200 gram speltgranola door. Schep het mengsel in de vorm, vouw de folie dicht en druk met je handen aan tot een platte koek. Laat dit 6 uur in de koelkast stevig worden. Vervolgens kun je de koek in 12 repen snijden.
Bij mij zijn de repen niet heel stevig geworden, ik denk dat ik beter een kleinere ovenschaal had kunnen gebruiken en het nog beter had moeten samendrukken. Ze zijn in elk geval wel erg lekker!
Ga jij deze mueslirepen ook een keer proberen?
Marjon
Zeer handig en gezond recept! Leuk! Weet je ook toevallig hoelang de repen goed blijven?
Jean
Dat ziet er lekker uit hoor. Weet je toevallig ook hoeveel calorieën en hoeveel van welke voedingsstoffen er (om en nabij) inzitten?