Dit recept wilde ik even met jullie delen en kwam al voorbij in mijn voedingsdagboek afgelopen week. Een heel handig gerecht als je weinig tijd hebt en toch wat gezonds op tafel wil zetten.
Ingrediënten (per omelet)
- 2 eieren
- Scheutje halfvolle melk
- Theelepel suiker
- Prei
- Paprika
- Champignons
- Rode ui
- Plak kaas (ik gebruikte 48+)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snij de groenten fijn. Ik heb 1/4e prei, 1/2 paprika, 1/4e rode ui en een 1/4e bakje champignons gebruikt per omelet maar je kunt natuurlijk de verhouding gebruiken qua groenten die je zelf wilt. Klop de twee eieren in een kom en doe er een scheutje melk en de suiker bij. Goed roeren. Voeg ook de prei en paprika toe. Bak eerst de ui en de champignons in een pan aan en giet daarna het eimengsel erover. Voeg wat peper en zout toe. Laat een paar minuten sudderen. Op het laatst verdeel je er een plak kaas overheen en klap je de omelet dubbel.
Eet smakelijk 🙂
Jolanda
Balance your health en gezond recept…klinkt uitstekend maar waarom dan SUIKER aan een omelet toevoegen???
Balance your Health
JolandaHet was ook erg lekker 🙂 suiker omdat ik het dan gewoon net even lekkerder vind en ik vind dat je zeker niet suikervrij hoeft te eten om gezond bezig te zijn, ik geloof dat het om de balans in je totale voeding draait 🙂 Maar uiteraard kun je de suiker ook gewoon weglaten in het recept, geen probleem.