Hoelang kun je eten bewaren in de koelkast of in de vriezer. Zelf wist ik het vaak niet en deed ik dit een beetje op gevoel. Nog steeds wel een beetje maar onderstaand lijstje vond ik wel handig!
- Broodsalades: 3 dagen
- Groente in pot: 2 dagen
- Vruchten in pot: 1 week
- Ingelegd in zuur/olie in pot: 1 maand
- Boter: 2 weken
- (Plantaardige) margarine, halvarine: 4 weken
- Rauw ei: 4 weken
- Gekookt ei: 1 week
- Jonge kaas: 1 week
- Oude kaas: 2 weken
- Plakken/geraspte/zachte kaas: 4 dagen
- Restjes: 2 dagen
- Vlees: 2 dagen
- Vleeswaren: 4 dagen
- Vis: 2 dagen
- Witte sauzen: 3 maanden
- Rode sauzen: 9 maanden
- (Karne)melk, yoghurt, vla, slagroom, sappen: 5 dagen
Groentela
- Bladgroente: 2 dagen
- Wortel, sperziebonen, broccoli: 4 dagen
- Witlof, bloemkool: 10 dagen
- Gesneden groente, rauwkost: 1 dag
- Zacht fruit: 3 maanden
- Hard fruit: 1 maand
Diepvries
- Brood: 4 weken
- Restjes: 3 maanden
- IJs: 1 jaar
- Rund- en kippenvlees: 3 maanden
- Varkensvlees: 4 maanden
- Magere vis: 6 maanden
- Vette vis: 3 maanden
BronΒ (sorry foto is niet goed leesbaar)
Vaak staat het ook gewoon op de verpakking dus vergeet dat niet te checken!
Hou jij goed in de gaten hoelang iets al in de koelkast staat? Of ga je af op de geur en hoe het eruit ziet of het nog eetbaar is ;)?