Dit recept kwam ik tegen en het zag er zo lekker uit dat ik dacht, dat moeten we proberen!
Β IngrediΓ«nten (voor 4 personen)
– 400 gram belegen kaas (stuk)
– 700 gram krieltjes
– 4 courgettes
– 100 ml olijfolie
– 75 gram rucola, grofgesneden
– sap van 1 citroen
– handje basilicumblaadjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt (wij zijn niet zo van een sterke knoflooksmaak dus we hebben 1 teentje gebruikt)
– grof bruinbrood
En dat ziet er dan zo uit π
Zo maak jeΒ de courgettesalade
Rasp 75 gram van de kaas en snijd de rest in reepjes of blokjes. Kook de krieltjes met zout in 15-20 minuten beetgaar (dit was te lang zoals je op de eindfoto kunt zien, het was bijna puree dus de volgende keer wat beter opletten) en giet ze af. Halveer ze eventueel. Snijd de courgettes in dunne, schuine plakken of schaaf ze in lange linten. Bestrijk met olijfolie en rooster de courgette in een hete grillpan 1 minuut per kant. Schep de reepjes kaas, krieltjes, courgette, rucola, 50 gram olijfolie, het citroensap, zout en peper luchtig door elkaar. Bestrooi met de geraspte kaas en basilicum. Meng de rest van de olijfolie met de knoflook en serveer deze knoflookolie met brood bij de salade.
Voedingswaarde courgettesalade
Per eenpersoonsportie:
– 910 kcal
– 57 gram vet
– 56 gram koolhydraten
– 36 gram eiwit
Voor af en toe erg lekker, maar geen maaltijd voor de slanke lijn…
Zo zag het er uit, het was erg lekker (de presentatie van het gerecht uit de folder was natuurlijk veeeeel beter, maar het gaat om de smaak toch?)! De volgende keer de kaas pas later erdoor doen want deze was nu bijna gesmolten door de hete courgette en krieltjes. Het brood moest eigenlijk geroosterd zijn maar we hebben geen broodrooster haha. Daarna heeft Vanja het brood in het tosti apparaat gedaan, werkt prima π
Laat me weten wat jullie ervan vinden!